Львівські медики врятували 4-річну дівчинку, яку годину шматувала собака

216130 0
Кажуть, що лікар «швидкої», який віз дівчинку до лікарні, дорогою плакав.
Фото: pricom.kz

Фото: pricom.kz

До львівського ОХМАТДИТу доставили 4-річну дівчинку Єву після того, як її цілу годину шматувала бельгійська вівчарка. Дитину госпіталізували у дуже важкому стані, з множинними рвано-кусаними ранами голови, обличчя, рук, ніг, тулуба. Про це повідомили на Facebook-сторінці лікарні.

Читайте також: Що роботи, якщо вас вкусила собака. Поради МОЗ

Зі слів завідувачки реанімаційного відділення Віри Приймакової, за життя дівчинки спершу боролися лікарі-реаніматологи. Після стабілізації стану п’ять лікарів-хірургів провели 6-годинне оперативне втручання з первинної хірургічної обробки ран з зупинкою кровотечі.

Мама дитини Вікторія каже, що з початком війни вирішили відправити Єву до бабусі Валі в село, щоб було спокійніше. Пригода сталася, коли бабуся давала їсти собаці, та вирвалася на волю з-за огорожі та 100 метрів мчала націлено на дитину. Від страху в бабці відняло ноги, тож рятувати внучку вона повзла на колінах. Але не змогла роз’єднати, собака нещадно кусала дитину, рвучи на ній одяг, також кусала руки жінці.

«Бабуся з Євою, мені так здається, на деякий час втратили свідомість, коли Берта продовжувала дитину кусати. Їх врятував мобільний телефон, який задзвонив. Мама доповзла до нього, передзвонила сусіду і сказала, що їх кусає Берта. Сусід прибіг і застрілив її. Дитина лежала в шоковому стані, без одягу, пошматована. Кажуть, що лікар швидкої допомоги, який віз Єву до Охматдиту, дорогою плакав», – розповіла мама Вікторія.

Читайте також: Львівські медики врятували двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли окупантів

У лікарні кажуть, що дівчинку вже перевели в хірургічне відділення на подальше лікування та готують до наступних етапів пластичних операцій. Кількість операцій залежатиме від того, як заживатимуть рани. Дівчинка – дуже розумна, весела та комунікабельна. Зараз з нею також працює психолог.

Мама Єви додає, що донька боїться лежати на животі, кричить, що її кусає Берта, бо саме в такому положенні собака її кусала. Попри те не боїться розказувати, що з нею сталося. Навіть на свій день народження попросила найменшого у світі песика. Все ж лікарі наголошують батькам бути обережними, коли біля дитини знаходиться собака, навіть яка живе разом з ними.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!