Львівські медики врятували 56-річну пацієнтку з аневризмою у півтора сантиметра

7789 0
Усе почалось з головного болю, який згодом перекинувся на обличчя та шию. Також піднявся тиск.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

У лікарні Святого Луки медики врятували життя 56-річної пацієнтки з величезною аневризмою розміром у півтора сантиметра. Пацієнтка – мешканка Турківщини. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Усе почалось з головного болю, який згодом перекинувся на обличчя та шию. Також піднявся тиск. Коли пані Тетяна зрозуміла, що таблетки не діють – викликала швидку. Її одразу ж госпіталізували в Самбір. Уже звідти звідти вона потрапила до львівських спеціалістів.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Після діагностики жінці повідомили: у неї велика аневризма мозкової артерії. А наступного дня спеціалісти відділення реперфузійної терапії та радіології виконали емболізацію – закриття аневризми з допомогою мозкових спіралей. Операція відбулась без розрізів – лише одним проколом довжиною до 5 мм.

Зараз пацієнтка почуває себе добре та уже навіть готується до виписки. Медики зазначають, що пані Тетяна вчасно викликала швидку допомогу, оскільки будь-яке коливання тиску могло спричинити розрив аневризми. Тоді – або важка інвалідність, або навіть летальний випадок.

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!