Львівські медики врятували пацієнта з переломом хребта та паралізованими ногами

2076 0
Без вчасно проведеної операції 29-річний чоловік залишився б інвалідом.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

У Львові медики врятували від інвалідності молодого чоловіка, якого після ДТП доставили до лікарні швидкої допомоги у вкрай важкому стані. У 29-річного Івана діагностували перелом хребта та параліч ніг, тож без вчасно проведеної операції він не зміг би самостійно рухатися. Про це повідомляють у пресслужбі лікарні.

Читайте також: Ті, які повертають до життя. Перемоги львівських лікарів

Під час обстеження у постраждалого підтвердили перелом поперекового хребця, який спричиняв сильний тиск на спинномозковий канал та спинний мозок, а також пошкоджував шляхи нервових сигналів. Через травму м’язи ніг все більше послаблювалися.

Лікарі провели доволі складне оперативне втручання – спондилодез задньобоковою корпоректомією. Тобто провели операцію по фіксації патологічно рухомих хребців із заміною розтрощеного на імплантант.

«Спершу - спеціалісти усунули тіло пошкодженого хребця. Далі – його замінили титановим кейджем – фрагментом, максимально наближеним за структурою до справжньої кістки. Це створило необхідні умови для зростання. Наступний етап - скріплення титанових гвинтів і стержнів, які міцно утримують хребці. Так, було ліквідовано патологічну нерухомість та нестабільність хребців», – пояснюють в лікарні.

Завдяки успішній операції 29-річний пацієнт вже на третій день почав ходити самостійно, і вже готується до виписки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!