Паморочилося у голові. Львівські медики врятували життя 36-річному чоловікові

42485 0
Часто кровотечі не супроводжуються жодними симптомами, тому важливо пам’ятати про планові обстеження.
фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги львова/фейсбук

фото: клінічна лікарня швидкої медичної допомоги львова/фейсбук

Медики Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги врятували життя 36-річному чоловікові, який звернувся до лікарів зі скаргами на запоморочення та загальну слабкість. Як повідомляють у медзакладі, із дитинства пацієнт страждає на підпечінкову портальну гіпертензію, тобто порушення кровотоку через блокування просвіту згустком крові.

«Йому кілька разів проводили лігування стравоходу – ліквідацію варикозно розширених вен. Зважаючи на все це, а також скарги чоловіка, спеціалісти провели гастроскопію і виявили варикозне розширення вен у дванадцятипалій кишці, хоча подібне в медичній практиці трапляється рідко», – йдеться в повідомленні на сторінці лікарні у Фейсбуку.

Читайте також: Батьки не здогадувалися про ваду. У Львові прооперували 3-річну дівчинку

Стан пацієнта був загрозливим, за словами лікарів, для його життя та вимагав негайного втручання. Так, хірурги-ендоскопісти провели ендо- та паравазальну склеротерапію, тобто у підслизовий шар поруч із веною та у саму вену ввели спеціальний розчин, тим самим зупинивши кровотечу.

«На щастя, пацієнт вчасно звернувся за допомогою. Варто пам'ятати: внутрішні кровотечі – це вкрай небезпечно й може становити серйозну загрозу для життя», – додають у медзакладі.

Лікарі також наголошують, що найгірше – те, що часто кровотечі не супроводжуються жодними симптомами, тому важливо пам’ятати про планові обстеження.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!