Львівські медики видалили 56-річній жінці 8-кілограмову пухлину

2386 0
Пацієнтка звернулася до медиків зовсім із іншою хворобою.
Фото: Львівська лікарні швидкої допомоги

Фото: Львівська лікарні швидкої допомоги

Львівські медики лікарні швидкої допомоги видалили пухлину з ділянки заочеревинного простору вагою 8 кілограмів та 200 грамів.

56-річна жінка звернулася до медикіі із камінням у жовчевому міхурі. Коли спеціалісти взялись її обстежувати, під час ультразвукової діагностики помітили величезну пухлину.

Новотворення було між діафрагмою і мискою малого тазу. При цьому через розмір утвору всі органи черевної порожнини у неї змістились вліво.

Прооперував пацієнтку керівник Центру хірургії Юрій Шаваров разом зі своєю командою. Операція тривала всього 1,5 години, проте її складність полягала в тому, що тій ділянці були великі судини, нирка, сечовід та й в цілому біля тих структур, пошкодження яких можуть нести ризики для життя.

Під час операції жінці видалили жовчевий міхур і саму пухлину. Після цього всі органи стали на своє місце, а пацієнтка поїхала додому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!