Львівські митники назвали ТОП-5 неординарних випадків контрабанди

3076 0
Упродовж 2015 року працівники Львівської митниці зафіксували понад 3150 порушень митних правил на загальну суму майже 82 млн. грн. Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області. Пропонуємо вам перелік найбільш неординарних випадків.
фото: прес-служба ДФС

фото: прес-служба ДФС

Найкоштовніший товар
Громадянин Республіки Польщі приховав  від митного контролю у спеціально виготовленому  сховищі (тайнику) автомобіля 56,5 кг дорогоцінного каміння органогенного утворення – бурштину, ринкова вартість якого становила майже 5 мільйонів гривень. Суд визнав громадянина винним, конфіскував бурштин та зобов’язав сплатити штраф.

Найгрошовитіша контрабанда
Громадянин України при в’їзді в Україну приховав від митного контролю 50 000 доларів США в конструктивній порожнині підлоги  автомобіля. Ще  67 400 доларів США знаходились в кишені куртки, одягнутої на ньому. Згідно з постановою суду, громадянина визнали винним у вчиненні правопорушень та наклали штраф. Іноземну валюту у розмірі 106 232 доларів США конфісковано, а 11 168 доларів США повернуто.  

Безглузда контрабанда
Громадянка України, прямуючи з України до Республіки Польщі, у спеціальному тайнику транспортного засобу намагалась приховати від митників 510 пачок сигарет. Як результат – сигарети знайшли, автомобіль, згідно з рішенням суду,  конфіскували, та наклали стягнення у вигляді штрафу 5 100 грн.

Машина-привид
Працівники Львівської митниці ДФС затримали вантажний автомобіль, що перевозив вантажі до Росії через закритий пункт пропуску, розташований на непідконтрольній Україні території. Під час митного контролю було встановлено, що зазначений автомобіль перевозив вантажі до Росії через пункт пропуску «Успенка – Матвіїв Курган», що розташований на непідконтрольній Україні території, де, відповідно, не здійснюється й прикордонний та митний контроль із боку української сторони.

Біда не вчить
Громадянин України, водій  рейсового автобуса, намагався ввезти в Україну  в спеціально обладнаному  тайнику майже 2 тонни продуктів харчування серед яких – свине сало. Варто зазначити, що постановою суду від 2014 року цього громадянина вже було притягнуто до відповідальності за аналогічне порушення митних правил. Тоді він намагався ввезти м’ясопродукти тим самим транспортним засобом. Цього разу постановою суду громадянина  визнано винним  та накладено стягнення штрафу в дохід держави, також товар загальною вартістю 136 200 гривень конфісковано в дохід держави.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!