Львівські перевізники в липні готуватимуть базу для введення е-квитка

2837 0
Асоціація перевізників Львівщини в кінці липня підготує технічне завдання для введення електронного квитка для оплати за проїзд в міських автобусах. «Згідно з завданням підберемо технічного оператора, формуватимемо фінансову модель, сформуємо саму схему впровадження електронного квитка. Впровадження безготівкового розрахунку вирішить близько 90% тих проблем, з котрими стикаються перевізники та пасажири», – заявив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.
Фото: lypneva.com

Фото: lypneva.com

Перевізники вважають, що покращення якості перевезень можливе лише за умови введення системи безготівкового розрахунку за проїзд, пише Гал-інфо. Завдяки цьому, наголошують вони, водій зможе займатись виключно безпечним перевезенням пасажирів.

Введення е-квитка, вважають в асоціації, дозволять звільнити водія від роботи із грошима, відтак зникне корупційна складова в роботі транспорту та буде чіткий облік коштів.

Керівник компанії-перевізника «Міра і К» Микола Шкурган додав, що е-квиток змінить і сам підхід до ціноутворення, адже питання вийде за межі політики і буде виключно регулюватись ринком. Зокрема, електронний квиток дозволить міськраді врегулювати відшкодування витрат перевізникам за безоплатний проїзд пільговиків.

«Зараз ми змушені просити підняти ціну на проїзд, через подорожчання палива. Коли введуть електронний квиток, буде чітко видно наші витрати на перевезення пасажирів. Буде прозорим механізм відшкодування коштів перевізникам за перевезення пільговиків. В такому разі уже міська рада виступатиме ініціатором зміни тарифу», – зазначив Микола Шкурган.

Читайте також: З вересня за маршрутками у Львові можна буде слідкувати он-лайн

Як повідомляло tvoemisto.tv, раніше Іван Велійка зазначав, що е-квитки у Львові можна очікувати не раніше 2016 року.

Також нагадаємо, у Львові працює "гаряча лінія" для скарг на водіїв автобусів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!