Львівські рятувальники отримали мобільний пункт надання масової допомоги

1827 0
Унікальний мобільний пункт масової обробки потерпілих львівським рятувальникам подарували колеги із Польщі.
фото: facebook.com/MNSLVIV/?hc_ref=NEWSFEED

фото: facebook.com/MNSLVIV/?hc_ref=NEWSFEED

27 вересня на базі загону технічної служби Головного управління ДСНС України у Львівській області продовжилися навчання українських та польських рятувальників в рамках проекту «CBRN – хімічні, біологічні, радіологічні і ядерні загрози – транскордонна безпека і співпраця. Частина ІІ», відповідно до програми «Польська допомога 2016». Про це повідомляють у прес-службі Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Львівські рятувальники, згідно з умовами даного проекту, отримали гуманітарну допомогу від польської сторони у вигляді «мобільного комплексу масової деконтомінації», легких хімічних захисних костюмів та іншого спорядження.

Мобільний пункт масової обробки потерпілих складається з 2-х надувних палаток, засобів освітлення та обігріву, 2-х надувних ємностей – відстійників (для збору забрудненої води), необхідного медичного оснащення для надання домедичної допомоги та сортування потерпілих.

Наявність такого комплексу дозволить значно підвищити рівень забезпечення захисту під час проведення масових заходів, та в цілому готовність до реагування на події, пов’язані із небезпечними речовинами, особливо з наявністю великої кількості постраждалих. Варто також зазначити, що такий комплекс є унікальним на теренах нашої держави, адже українські рятувальники використовуватимуть його для своєї роботи вперше.

Упродовж дня рятувальники вивчали можливості отриманого мобільного комплексу та вправлялися у його встановленні. А вже 29 вересня під час комплексних навчань вони застосуватимуть його в повній мірі за функціональним призначенням.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!