Львівські ринки після масового отруєння не перевіряють

2898 1
Після масового отруєння на «Привокзальному» перевірки інших ринків так і не розпочалися.

Після того, як львів’яни масового отруїлися рибою з Привокзального ринку, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) запропонувала організувати рейди на всіх ринках міста. Однак, перевірки так і не розпочалися.

Про це у коментарі для Tvoemisto.tv розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євген Баркит: «Ми перевірили "Привокзальний" після звернення дирекції. Піти на інші ринки міста не маємо правових підстав, адже є мораторій на перевірки. Можемо це робити лише після скарги споживача або ж після звернення дирекції. Таких запитів поки що не було».

Читайте також: М'ясо з землі. Репортаж із львівських ринків, де буяє антисанітарія

На Привокзальному ринку працівники Держпродспоживслужби виявили низку порушень: несанкціонована торгівля та торгівля продуктами невідомого походження. Протокол перевірки сьогодні передадуть до суду. Накладений штраф у розмірі 5-ти мінімальних зарплат може бути стягнений із директора ринку після рішення суду.

Скарги на конкретний випадок чи незадовільний стан ринку львів’яни можуть адресувати до обласної Держпродспоживслужби. Контакти: тел. (032) 261 36 90, e-mail: [email protected].

«Після цього ми передаємо скаргу на Київ, отримуємо дозвіл від Державної регуляторної служби і лише тоді можемо розпочати перевірку. Іншого механізму немає», – додав Євген Баркит.

Нагадаємо, 22-го вересня до лікарень у Львові почали звертатися пацієнти з харчовим отруєнням. Наступні два дні кількість хворих постійно зростала і до неділі досягла  майже 60 осіб. Причиною отруєння стала риба, яку продавчиня ринку «Привокзальний» самостійно придбала та закоптила. Жінці загрожує 8 років позбавлення волі. У зразку, наданому одним із хворих, було знайдено бактерію сальмонели.

Юлія Сабадишина


Читайте також:
14 Жовтня, 2017 02:13
Юра Фуууу!!! Дивишся на то фото аж блювати тягне! Ужас
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!