Львівські школярі здобули «бронзу» на міжнародній науковій олімпіаді в ОАЕ

1449 0
Україні надали право проведення олімпіади у 2022 році.
Фото: МОН

Фото: МОН

Двоє учнів 10 класу Львівського фізико-математичного ліцею Максим Фургала та Данило Квіт здобули «бронзу» на міжнародній науковій олімпіаді  IJSO 2021 в Об’єднаних Арабських Еміратах. Про це повідомили у міністерстві освіти і науки України. 

18 олімпіада пройшла в ОАЕ 20 грудня, між собою змагалися учасники з 60 країн, які родемонстрували знання з хімії, біології та фізики. Незважаючи на конкуренцію та високі вимоги жюрі, всі українські учасники отримали нагороди.

Читайте також: Львівській ліцеїсти стали переможцями Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики

Окрім двох львівських учнів нагороди отримали ще четверо школярів, зокрема Палант Едуард з Харкова та Марина Бодан з Херсону здобули «срібло». Також учень із Запоріжжя Олександр Панасенко і учениця з Харкова здобули бронзові нагороди.

Додамо, що Міжнародна молодіжна наукова олімпіада (International Junior Science Olympiad, IJSO) – одна з 12 найпрестижніших світових наукових олімпіад для молоді, спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін.

Особливістю олімпіади є комплексність і міждисциплінарність, учасники мають показати знання та навики одночасно з трьох природничих дисциплін: фізики, хімії та біології. Конкурсна програма міжнародного фіналу IJSO складається із змагання в теоретичних завданнях, тестах та розв’язанні задач, а також командному турі, який передбачає роботу в групі з трьох осіб над експериментальними завданнями з фізики, хімії та біології.

Нагадаємо, студент Львівського фізико-математичного ліцею Олександр Козак здобув «золоту» медаль на міжнародній олімпіаді  з астрофізики та астрономії, яку організовувала Колумбія.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!