Львівські студенти розробили додаток для контролю наповненості смітників

2932 0
Мобільний додаток Clean city переміг на конкурсі ідей щодо ІТ-рішень соціально важливих для міста проблем.
Зоя Красовська

Зоя Красовська

Розробка студентів «Львівської Політехніки» перемогла на конкурсі ідей щодо ІТ-рішень соціально важливих для міста проблем, повідомляє Zaxid.net.

Мобільний додаток Clean city дозволяє відслідковувати наповненість смітників у місті і таким чином контролювати вивезення відходів зі Львова.

«Ми створили сайт і мобільний додаток, за допомогою якого мешканці можуть надсилати відгук про наповненість сміттєвих майданчиків. Потім на сайті формується статистика відносно кожного майданчика за один день, сім днів, місяць. Ця аналітика є у вигляді круглих діаграм і статистики для максимально простого сприйняття. Потім ці дані міська рада може використовувати для покращення роботи з перевізниками», – говорить студент Микола Мацях.

За словами керівниці управління інформаційних технологій Марти Романяк, розробники мають ще удосконалити проект, щоб його можна було використати на практиці. На її думку, додаток також можна буде використовувати для моніторингу стану встановлених лавок, відремонтованих доріг, висаджених дерев.

Усього в ідеатоні, що тривав з 6 по 8 жовтня, взяло участь десять студентських команд. Окрім додатку Clean city, серед запропонованих ідей були бот для відповідей на запити мешканців міста на сайті ЛМР, ідея щодо оновлення «Особистого кабінету мешканця», кілька пропозицій додатків, пов’язаних з відслідковуванням різноманітних подій у Львові.

Нагородження фіналістів ідеатону відбудеться під час Форуму е-врядування 451 °Е, який цього року відбуватиметься 20-21 жовтня у публічному просторі на колишньому заводі «РЕМА». Переможці отримають приз – 1 тис. євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!