Львівські супермаркети на три дні частково відмовляться від поліетилену

3151 0
Цього разу до акції долучилися мережі супермаркетів «Ашан», «Близенько», «АТБ», «Рукавичка», «Свій маркет», «Арсен» та «Два кроки».
фото: Вікторія Ейсмунт

фото: Вікторія Ейсмунт

Понад двісті магазинів Львова 1, 2 та 3 липня частково відмовляться від використання поліетиленових пакетів, а відвідувачам пропонуватимуть альтернативу з екопакетів. Акція приурочена до Всесвітнього дня відмови від поліетилену. Про це під час брифінгу повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: День без поліетилену: Як львівські супермаркети долучилися до екоініціативи. Фото

Цього разу до акції долучилися мережі супермаркетів «Ашан», «Близенько», «АТБ», «Рукавичка», «Свій маркет», «Арсен» та «Два кроки». Організатори відзначають успішність першого етапу акції, коли 9 квітня низка великих мереж забрали поліетиленові пакети з торгових залів.

Як зазначає лікарка ветеринарної експертизи мережі гіпермаркетів «Ашан» Наталія Дзьорздь, після першої акції в супермаркеті залишили гумові щипці замість поліетиленових рукавичок, та, як альтернативу, паперові пакети. Мережа «Близенько» також придбала щипці замість рукавичок. Серед нових учасників акції – мережа «Свій маркет». 

Додамо, що окрім відмови від поліетилену, серед працівників мереж також мають провести внутрішні роз’яснення. Водночас, Мінекології також закликало українців на день відмовитись від поліетилену.

Читайте також: 75 копійок замість 50. Як бізнес Львова зреагував на обмеження використання поліетилену

Нагадаємо, 9 листопада виконком Львівської міської ради погодив обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах міста.

Вікторія Ейсмунт


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!