Львівські велосипедисти започаткували конкурс на сторінках Вікіпедії

2383 0
Веломісяць на сторінках Вікіпедії має на меті збільшити кількість україномовних статей не велосипедну тематику.
Автор: Звірі / Wikipedia

Автор: Звірі / Wikipedia

Організаторами конкурсу є «Вікімедіа Україна» та «Львівська асоціація велосипедистів». Конкурс із написання статей триває до 22 вересня та приурочений до Європейського тижня мобільності. 
 
Метою конкурсу є створення та доповнення найважливіших статей, що присвячені велосипедам, велоруху, велокультурі, велоспорту в Українській вікіпедії. Такий конкурс проводиться вперше. В його рамках уже підготували понад сотню статей: нових і перекладених. 
 
«В українській Вікіпедії приблизно 700 статей на велотематику. У порівнянні з англійською, це приблизно у 30 разів менше! Це означає, що безліч тем, якими користувачі можуть цікавитись і очікувати знайти інформацію в українській Вікіпедії, ще не описані в ній. Ми б хотіли виправити цю ситуацію, а також надихнути велосипедистів ставати редакторами Вікіпедії  енциклопедії, яку може редагувати кожен. Поширюючи вільні знання про велокультуру, велорух та й просто велосипеди, ми сприяємо появі більшої кількості велосипедистів в нашій країні» каже Максим Ціж, вікіпедист та один з організаторів конкурсу.
 
Взяти участь може будь-хто, хто володіє українською мовою. Для написання статті необхідно мати обліковий запис або зареєструватися у Вікіпедії. Детальніше про умови участі та правила написання статей йдеться на сторінці конкурсу
 
Переможців оголосять до 8 жовтня включно, а нагородження відбудеться до кінця жовтня. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!