Львівські волонтери евакуювали з Херсона понад 150 котів та собак

976 0
Тварин врятували із регіонів, які затопило через підрив Каховської ГЕС.
Фото: лмр

Фото: лмр

Волонтери львівської Домівки врятованих тварин авакуювали з Херсона 72 собак та 96 котів. Тварин врятували із регіонів, затопило через підрив Каховської ГЕС.

Джерело: пресслужба ЛМР

«Ми були в Херсоні 4 дні – допомогли усім, хто траплявся на нашому шляху. Є тварини, зокрема собаки, які у критичному стані. Є собаки, які в досить нормальному стані, але терміново потребують дому, щоб їх забрали з притулку, адже для них це великий стрес: їх там залишили і тут вони з великою кількістю собак. Ми закликаємо львів’ян активно забирати цих котів та собак, яких ми привезли», – зазначив очільник притулку Орест Залипський

Більшість евакуйованих тварин були безпритульними і жили на вулицях, які затопило. Проте зоозахисники забирали собак чи котів і з будинків, що пішли від воду. Серед евакуйованих є важкі тварини із місцевих притулків тварини, неходячі собаки з ампутованими лапами. Вони потребують лікування та довгої реабілітації. Усіх тварин невідкладно провакцинують. Вони мають пройти карантин, кажуть ветеринари, але якщо люди готові забрати чотирилапого вже і в них немає інших тварин вдома, то їх готові прилаштовувати.

Кожен охочий може забрати врятованих тварин із притулку. Проте йдеться про утримання не на ланцюгу, без самовигулу і з обов'язковою умовою кастрації чи стерилізації. 

Читайте також: Львів готується приймати евакуйованих через підрив Каховської ГЕС

Людей, які готові взяти додому тваринку, закликають приходити в Домівку врятованих тварин, за адресою вул. О.Довбуша, 24, щодня з 9:00 до 19:00, без вихідних. Також можна телефонувати за номером: 073 000 00 75. З новими господарями укладуть договір про утримання тварин, тому йдучи у домівку варто взяти зі собою паспорт.

Нагадаємо, що 6 червня близько 02:30 ночі російські окупанти здійснили підрив греблі Каховського водосховища. Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. За його словами, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

У пресслужбі Укргідроенерго заявили, що через підрив машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано, станція відновленню не підлягає. Фахівці працюють над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!