Львівські волонтери, які відбудовують Схід, потребують фінансової підтримки

1995 0
Активісти ініціативи «Будуємо Україну разом» пропонують львів’янам долучитися до хорошої справи – спільними зусиллями повертати наші міста до нормального життя.
фото: biggggidea.com

фото: biggggidea.com

«Ідея табору «Будуємо Україну разом» зародилася влітку 2014, коли ми побачили наслідки військових дій на Сході і було очевидно, що самотужки людям буде важко впоратися зі своїми проблемами, тому ми згуртували молодь зі всієї України, щоб допомогти», – зазначають активісти. 40 місцевих волонтерів та 50 добровольців із Західної та Центральної України об’єднали зусилля та впродовж місяця відремонтували 24 помешкання. Активісти також ініціювали відкриття молодіжної платформи «ВІЛЬна ХАта» у місті Краматорську, яка понині є майданчиком для обміну ідеями між волонтерами Сходу і Заходу.

Читайте також: Краматорськ – Львів – Краматорськ: історія ВІЛЬної ХАти

«Цього року ми змушені обрати новий ракурс для нашого проекту. Практично в кожному містечку або селі є люди, які потребують відновлення житла, покращення умов проживання, добудови та перебудови. Саме тому, ми маємо намір організувати щонайменше 3 будівельні табори в різних куточках України. Відтак, ідея об’єднання країни постає в новому вимірі. Відновлювальні роботи будуть проводитись для сімей героїв АТО, малозабезпечених сімей, а також для переселенців зі Сходу», – йдеться в описі проекту.

У квітні цього року активісти вже провели будівельні роботи у Львові по вулиці Полуботка, 21, запросивши бригаду волонтерів з Краматорська для відновлення квартири, яка постраждала після пожежі. А зараз проводять відбудовчі табори в Слов'янську та Краматорську, де ремонтують наслідки минулорічних бойових дій: допомоги потребує пані Ірина зі Слов'янська, у помешкання якої влучили три снаряди.

Читайте також: Львів'яни збиратимуть смаколики для солдат на передову. Як долучитися?

«Кошти, як і минулого разу, ми потребуємо на будівельні матеріали, а саме: пиломатеріали, шурупи, гіпс стартовий, дюбелі, гіпсокартон, скло, дахове покриття та інструменти для проведення відновлювальних робіт», – пояснюють активісти й закликають небайдужих львів’ян долучитися та допомогти фінансово.

Прочитати детальніше про ініціативу та профондувати її можна ТУТ.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!