Львівського священнослужителя підозрюють у зґвалтуванні малолітньої доньки

8818 0
44-річного львів'янина підозрюють у розбещенні дитини та виготовленні порнографії.
Фото: поліція

Фото: поліція

У середу, 15 лютого, у Львові правоохоронці взяли під варту чоловіка, якого підозрюють у сексуальному насильстві щодо власної малолітньої доньки. Досягнувши повноліття, потерпіла звернулася за допомогою до психолога і в подальшому повідомила про злочини, які роками вчиняв щодо неї батько. Як повідомив адвокат Олег Іванов, підозрюваним у справі є священнослужитель. 

Як встановили правоохоронці, 44-річний підозрюваний вчиняв розпусні дії щодо своєї неповнолітньої доньки, розбещував її, примушував до виготовлення порнографії з її участю, а також зберігав дитячу порнографію. За місцем проживання чоловіка поліцейські провели обшуки, під час якого виявили та вилучили речові докази його причетності до вчинення злочинів, про які повідомила його донька. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження. 

Захисником потерпілої у цій справі є адвокат «ЮрФем: підтримки» Олег Іванов. Він розповів, що батько знущався з постраждалої, ґвалтував її впродовж кількох років, знімав це на відео та фотографував. Досягнувши повноліття, дівчина звернулась по допомогу до психологині, яка переконала її, що не варто замовчувати ці факти. Влітку 2021 року постраждала звернулась до Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем», і повідомила про інцидент правоохоронців.

«Півтора року тупцювались ми на місці. Проблема була в тому, що ніхто їй не вірив. І поліграф був навіть не найбільш втішним, таким розпливчастим. Ніхто не міг повірити, що дійсно вона говорить правду, тому що її батько є священнослужителем. Ми проводили розслідування, допитували її, проводили поліграф. І на тому все «заглохло», –  каже адвокат Олег Іванов.

За його словами, йому вдалось переконати прокурора, аби останній взяв ухвалу на обшук помешкання. Спочатку обшук видався безрезультатним, але під час нього виявили багато жорстких дисків з тисячами файлів.

«Я поступово опрацьовував ці файли, дуже важко щось шукати в такому масиві: багато часу на це йде. І ось через якийсь час знайшли фотографії, відео, і тоді закрутилось нормально розслідування. Ще раз допитали постраждалу вже по тих епізодах, які знайшли. Вона впізнала себе, батька, ті епізоди, коли вони відбувались і що саме було. І ці електронні докази збігаються з її показаннями. І йому інкримінували», – додає адвокат.

Підозрюваного затримали та обрали йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Адвокат Олег Іванов прогнозує, що найближчим часом захисник підозрюваного ймовірно подасть апеляційну скаргу на ухвалу про обрання запобіжного заходу.

«Після того, коли це завершиться, справа передається до суду. І почнеться судовий розгляд: заслуховуємо кривдника, якщо він захоче говорити, досліджуємо усі слідчі дії. На жаль, аудіо, відео, фото також змушені будемо досліджувати в судовому процесі. Ясно, що судовий процес буде закритий», – каже він.

Підозрюваному загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!