Львівському ресторану скасували штраф за порушення карантину вихідного дня

2479 0
Загалом, на заклади мережі Celentano у Львові упродовж дії карантину вихідного дня склали 23 протоколи.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У понеділок, 30 листопада, юристи Celentano Ristorante на Ринку, що на вул. Галицькій, 1, оскаржили судову справу про штраф за порушення карантину вихідного дня. Про це Тvoemisto.tv розповів генеральний директор мережі Pizza Celentano та Kumpel' Group Володимир Гнатюк.

Читайте також: У МОЗ визнали, що карантин вихідного дня не дав очікуваного ефекту

За його словами, саме цей заклад став першим з тих, на кого у перший день введення карантину вихідного дня склали протокол.

«Протокол поліцейські склали із порушеннями, у ньому були помилки. Ми були перші, до кого вони зайшли у карантин вихідного дня, то ж поліція сама не була впевнена, як це правильно робити і на які статті посилатися. І у понеділок ми цю справу легко оскаржили у суді», – каже Володимир Гнатюк.

Загалом, за словами гендиректора мережі Pizza Celentano, на заклади їхньої мережі упродовж трьох тижнів дії карантину вихідного дня у Львові поліцейські склали 23 протоколи.

«Однозначно, що будуть інші засідання суду по інших протоколах які були складені. Але і їх, принаймні, більшість, точно так само оскаржимо. Річ у тім, що на деякі наші ресторани склали відразу по 2 протоколи за день. Їх суд до розгляду не візьме, оскільки це вже порушення. Відтак, з 23 протоколів частина відпаде, бо вони є продубльованими», – каже Володимир Гнатюк.

Читайте також: Чи дотримуються львів’яни карантину вихідного дня. Фоторепортаж

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». У Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. Аби обійти рішення уряд, виконком ЛМР зробив суботу на неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області у перші два дні припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!