Львівську лікарку затримали на хабарі за оформлення інвалідності учаснику АТО

4159 0
Вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у 8 тисяч доларів.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Управління СБУ у Львівській області викрило лікарку Львівського обласного госпіталю ветеранів, що в Винниках, на вимаганні хабарів. За «грошову винагороду» зловмисниця допомагала в оформленні інвалідності для учасників АТО/ООС, а у деяких випадках вимагала гроші навіть із тих осіб, які мали законні на це підстави.

Як повідомляє пресслужба управління, корупційна схема працювала ще на етапі формування первинних документів. За свої «послуги» зловмисниця встановила різні розцінки. Зокрема, вона оцінила зміну групи інвалідності пораненому бійцю у 8 тисяч доларів.

Читайте також: За хабарництво підлеглого тепер можуть звільнити його керівника. Відео

Правоохоронці затримали жінку згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання всієї суми неправомірної вигоди від учасника бойових дій. У ході слідчих дій за місцями роботи та проживання зловмисниці правоохоронці виявили папки з документами бійців АТО та чорнові записи.

Затриманій планують повідомити про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та готують клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!