Львівську школу звинувачують у булінгу хлопчика із синдромом Дауна. У закладі відреагували

6334 0
Матір хлопчика заявила, що її сина з інвалідністю з початку року не запросили на жодне свято.
Фтото: Галина Амеліна/Facebook

Фтото: Галина Амеліна/Facebook

Львівську спеціальну школу Марії Покрови, що на вул. Личаківська, 35 звинуватили у булінгу щодо дитини з синдромом Дауна. Галина Амеліна заявила, що її сина не запросили та не повідомили про свято останнього дзвоника. 

«Сьогодні у львівській школі Марії Покрови, якою керує священнослужитель греко-католицької єпархії отець Мостовий, відбулось свято останнього дзвоника. Усі діти, батьки  педагоги святкують і радіють, залучені у концерт, прийшли у нарядних вишиванках… Але є одна дитина, для якої немає місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили і не чекали. Коли ми приїхали, нам, м'яко кажучи, були не раді», – написала жінка.

За її словами, з початку року її сина не запросили на жодне свято, екскурсію, виступ чи концерт. 

«Ми так само не були запрошені у музеї, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками. Я розумію, що усе робиться, аби я забрала дитину зі школи», – додала вона. 

Галина Амеліна публічно звернулась до Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю Тетяни Баранцевої, Міністерства освіти і науки України та освітнього омбудсмена Сергія Горбачова із заявою про булінг та цькування дитини з інвалідністю. 

Львівська спеціальна школа Марії Покрови на своїй сторінці у Facebook відреагувала на звинувачення та заявила у наклепі Галини Амеліни. Як йдеться у повідомленні школи, жінку попередили про дату закінчення навчального року заздалегідь. Крім того, дату і час проведення свята останнього дзвоника анонсували на дошці оголошень, а її син брав участь у репетиції напередодні.

«Колектив Школи Марії Покрови обурений дописом, який опублікувала і поширює Галина Амеліна, звинувативши Школу в булінгу. Її син Тимур знаходиться на індивідуальній формі навчання, уроки проводяться у першу половину дня згідно затвердженого розкладу. Усі ж позашкільні заходи (екскурсії, свята та інше) відбуваються після закінчення уроків. Галина Амеліна приїхала у цей день із запізненням, але її дитина все ж змогла взяти участь в урочистостях і тішилася святкуванню разом з усіма. Нам дуже неприємно через інсценуації та наклепи, які Галина Амеліна періодично висуває проти Школи Марії Покрови», – йдеться в заяві школи. 

У коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска повідомив, що факт ймовірного булінгу у школі перевірить комісія і оприлюднить результати найближчим часом.

Зазначимо, Львівська спеціальна школа Марії Покрови для дітей з вадами слуху – це комунальний заклад Львівської обласної ради. Директором школи є Любомир Мостовий. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!