Львівських митників вчитимуть боротися із контрабандою литовські колеги

1641 0
Упродовж тижня на Львівській митниці працюватимуть литовські експерти. У рамках проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері» іноземні гості відвідають кілька пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Насамперед їх цікавитиме напрям протидії корупції та контрабанді. Зокрема, за результатами візиту вони нададуть рекомендації керівництву Львівської митниці у цих та інших питаннях організації митного контролю. Також експерти обміняються досвідом з метою впровадження норм та стандартів Євросоюзу.

«Це не перший візит експертів Twinning на Львівську митницю. У січні цього року вони вже працювали над переглядом і впорядкуванням робочих процесів, а також принципів співпраці у сфері обробки і модернізації пунктів перетину кордону, – розповів  начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук. – Іноземці ознайомились із процедурами і технологіями митного контролю та розробили рекомендацій для спрощеного контролю окремих категорій транспортних засобів та вантажів».

Читайте також: Хабарництво на митниці: куди скаржитися?

Нагадаємо, що Україна, з одного боку, і Німеччина, Польща та Литва, з іншого боку, підписали документи про початок реалізації проекту Twinning «Підтримка Державної фіскальної служби України у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами у митній сфері». Пріоритетними напрямами міжнародного проекту є зміна національних процедур і законодавства, необхідна для повного наближення до стандартів ЄС у митній сфері. Серед інших завдань – глибокий перегляд і приведення у відповідність зі стандартами ЄС інформаційних технологій, побудова комплексної системи протидії корупції в Україні.  

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!