У Львові немовлят лікуватимуть новим обладнанням

1524 0
Львівська дитяча лікарня отримала нове обладнання для лікування недоношених немовлят. Медтехніку купили за допомогою європейських грантів.
фото: 4vlada.com, galka.if.ua, vikka.ua

фото: 4vlada.com, galka.if.ua, vikka.ua

Устаткування Львівська дитяча лікарня отримала з Німеччини та Австрії. Загальна вартість обладнання складає 9 мільйонів гривень.

За словами Катерини Свідняк, лікарки відділення реанімації новонароджених, це спеціальна апаратура для виходжування новонароджених, зокрема недоношених дітей. Тепер ми маємо лампи фототерапії та апарат неінвазивної вентиляції, який допомагає дітям з проблемами дихальної системи.

Зараз у відділенні реанімації новонароджених та недоношених наразі перебуває 7 дітей. Усі вони народилися передчасно і з ускладненнями. Більшість із немовлят не могла самостійно дихати. Проте завдяки новому обладнанню, новонародженим стало уже значно краще, зберігається позитивна динаміка розвитку.

Нове обладнання також отримало й відділення урології, так званий тубус, завдяки якому тепер зможуть лікувати камені у нирках навіть місячним пацієнтам. Метод лікування завдяки такому приладу не потребує хірургічного втручання, яке для малюка може бути дуже небезпечним.

Джерело: zik.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!