Львівським школам рекомендують обмежити використання телефонів учнями під час навчання

1174 0
Під час проведення уроків чи інших заходів радять не зберігати мобільний пристрій на робочому місці, а складати учнями свої мобільні пристрої до спеціально облаштованих для цього скриньках.
Умовне фото

Умовне фото

З метою запобігання відволікання дітей від освітнього процесу управління освіти ЛМР рекомендує з 1 вересня 2023 року  обмежити користування мобільними пристроями у закладах освіти впродовж академічних занять та на перервах під час освітнього процесу. Відповідний рекомендаційний лист від управління освіти ЛМР до керівників закладів середньої загальної освіти опублікувала ГО «Батьківська рада Львівщини».

Обмеження не стосується використання інших засобів зв'язку, таких як смарт-годинник або кнопкових мобільних телефонів. Директорам закладів освіти рекомендують напрацювати дорожню карту використання мобільних пристроїв, а саме здачі, зберігання та повернення після уроків. У школах мають призначити відповідальних осіб за зберігання мобільних пристроїв учнів.

У листі йдеться, що під час проведення уроків чи інших заходів радять не зберігати мобільний пристрій на робочому місці, а складати учнями свої мобільні пристрої до спеціально облаштованих для цього скриньках (шафах).

Читайте також:  У львівських школах недобір першокласників. У чому причина

Водночас зазначили, що учні зможуть використовувати телефон у разі термінової необхідності здійснювати телефонну розмову з дозволу вчителя за межами приміщення, де проходить навчальне заняття. Учасники освітнього процесу можуть використовувати телефони на території закладу як засіб для комунікації: дзвонити, надсилати СМС-повідомлення, обмінюватися інформацією, слухати радіо й музику через навушники після закінчення уроків.

Нагадаємо, агентство ООН із питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) рекомендує всім країнам заборонити використання смартфонів у школах, щоб уникнути порушення навчального процесу, покращити навчання та допомогти захистити дітей від кіберзалякувань. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!