Львівський аеропорт ремонтує старий термінал. Що там буде

8650 0
Планують, що старий термінал після ремонту зможе приймати чартерні рейси.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

У старому терміналі львівського Міжнародного аеропорту імені Данила Галицького відбувається ремонт. Там планують обслуговувати чартерні рейси, щоб розвантажити новий термінал. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила директорка аеропорту Тетяна Романовська.

«Коли буде повне відновлення всіх маршрутів, а воно скоро буде, плануємо, що у старому терміналі зможемо обслуговувати чартерні рейси. Там зараз відбувається ремонт, запрацював уже бізнес-зал. Зробимо гарно. Чартери простіші для митниці, але створюють велике навантаження на багажне відділення», – каже Тетяна Романовська.

Вона пояснює, що новий термінал має проблеми із роботою з багажем пасажирів, що прилетіли.

«Ще до пандемії бачили, що термінал дуже сильно завантажується. Він робочий звичайно. Може до 5 мільйонів пасажирів у рік приймати. У пікові періоди, влітку, є багато чартерів і європейських маршрутів, загалом біля 60 маршрутів, відбувається сильне навантаження на багажне відділення. Треба добудовувати ще дві лінії – третю і четверту. На відліт у нас багато місця, швидко працюємо, а от на приліт… Коли буває сім рейсів одночасно, то виводимо додаткові зміни, персонал», – каже Тетяна Романовська.

Додамо, що у 2019 році старий термінал приймав рейси Київ – Львів авіакомпанії «Мотор Січ». Старий термінал закрили у 2012 році, коли запустили роботу нового терміналу. Його будували до чемпіонату з футболу Євро-2012, будівництво коштувало понад 3 мільярди гривень. Утім не усі об’єкти здали, зокрема електропідстанцію, яка мала б живити новий термінал.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!