Львівський активіст через суд зобов'язав Apple Ukraine пояснити співпрацю з білорусами

900 0
Активіст стверджує, що українське представництво Apple співрацює з компанією, яка тісно пов'язана з країною-агресоркою.
Фото умовне

Фото умовне

Активіст зі Львова Святослав Літинський подав до суду на українське представництво Apple. У вимогах він просить змусити відповісти на своє звернення щодо співпраці останньої з фірмою, яка пов'язана з рф. Про це повідомив львівський активіст Святослав Літинський у Facebook.

У зверненні активіста до представників Apple Ukraine зазначено, що компанія й далі використовує послуги Asbis для імпорту продукції Apple, при тому що співвласники Asbis продовжують бізнес в росії та є громадянами білорусі.

Святослав Літинський вказав, що раніше звертався до представників фірми з проханням пояснити причину такої співпраці та вимагав її припинення з білоруськими партнерами, а також зазначив, що продукцію Apple має імпортувати лише компанія, що не має зв'язків з росією та не обходить санкції. 

Однак активіст не отримав відповіді на свої звернення. Вже після другого такого він вирішив звернутися до суду.

Відтак, активіст переміг у суді та ТзОВ «ЕППЛ УКРАЇНА» зобов'язали відповісти на його звернення. Окрім того, компанія змушена покрити витрати Святослава Літинського на правову допомогу у розмірі 6 тис. грн. 

Нагадаємо, що нещодавно Солонківську сільраду через суд змусили відповісти на запит щодо об’єму допомоги для військових частин, яку та надала. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!