Львівський апеляційний суд скасував арешт майна мережі готелів «Рейкарц»

2424 0
У вересні минулого року у Львові арештували корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин рф.
Фото: reikartz.com

Фото: reikartz.com

Львівський апеляційний суд скасував арешт майна мережі готелів «Рейкарц» (Reikartz). Колегія суддів апеляції задовольнила скаргу адвоката-представника компанії «Рейкарц хотелс енд різотс (сайперс) лімітед». Про це йдеться в ухвалі за 3 листопада 2022 року, що була оприлюднена лише 19 січня 2023-го.

«Ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова від 02 вересня 2022 року про накладення арешту на майно скасувати та постановити нову ухвалу, якою в задоволенні клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області капітана поліції ОСОБА_10 про арешт майна у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 12022140000000297 від 14.07.2022, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 209, ч.1 ст. 366 КК України, а саме корпоративних прав ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_1 , в сумі 15 593 368,5 грн, що становить 79,5 % статутного капіталу ТзОВ «РЕЙКАРЦ І ПАРТНЕРИ. УКРАЇНА» ЄДРПОУ 30478157, відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає», – йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Читайте також: Львівські готелі. Кому належать і чи є там російський бізнес

Нагадаємо, що у вересні минулого року у Львові арештували корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин рф. Зокрема, йдеться про 80% статутного капіталу мережі на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Як стало відомо Tvoemisto.tv, йдеться про мережу готелів «Рейкарц» у Львові. Тут їх є три: «Рейкарц Медіваль Львів» (вул. Друкарська, 9 – Вірменська, 19), «Рейкарц Дворжец Львів» (вул. Городоцька, 107) і «Рейкарц Мурал Львів» (вул. Весела, 3). Будинки, в яких розміщено перший готель, належать ТОВ «Рейкарц і партнери. Україна». 

За даними YouControl, частка у 99,9868% у статутному фонді товариства належить кіпрській компанії Reikartz Hotels and Resorts (Cyprus) Limited. Решта – кіпрській Friotron Holdings Limited. Кінцевим бенефіціаром українського товариства в українському ЄДР зараз вказаний громадянин Туреччини Юрій Васін, зареєстрований в Анкарі, але ще навесні цього року в ЄДР той самий Васін був зазначений громадянином рф з реєстрацією у москві. Раніше серед бенефіціарів товариства були також росіяни Леонід Лаврентьєв і Тімур Родіонов. Підприємство задекларувало виручку у 33,6 млн грн у 2020 р. і 38,1 млн грн у 2019 р.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!