Львівський бронетанковий завод взявся за ремонт та оновлення броньованих тягачів

1269 0
Підприємство має намір поставити значно потужніший двигун та новий кулемет українського виробництва.
Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

«Львівський бронетанковий завод» за контрактом з Міністерством оборони України модернізує броньований тягач БТС-4. Підприємство планує змінити певні характеристики машини – поставити значно потужніший двигун та новий кулемет українського виробництва, про це повідомляє АрміяInform.

За словами керівника заводу Віктора Андрощука, торік підприємство разом із Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ модернізували цей бронетягач до типу БРЕМ-1 або БРЕМ «Лев». Зокрема, на нього встановили кран-стрілу, передній відвал, допоміжну лебідку і оснастили зварювальним апаратом. Вже цього року мають відправити Міноборони близько десяти таких тягачів.

Крім того, львівське підприємство планує змінити певні характеристики машини. А саме: поставити значно потужніший двигун і встановити командирську башту з новим українським кулеметом ККТ, що виробляє столичний завод «Маяк». На заводі зазначають, що після погодження цих змін з Міноборони вони сподіваються на повноцінний контракт.

Читайте також: Львівський завод почав ремонтувати ракетні комплекси «Тор»

«Наші технологічні стандарти дозволяють продукувати один такий тягач у місяць, а за умов погодження контракту з Міноборони – і по кілька машин, – каже Віктор Андрощук. – Практично всі основні деталі для бронетягача виготовляє наш завод, а інші допоміжні – суто українського виробництва».

На підприємстві додали, що завод має контракт з Міністерством оборони на ремонт і модернізацію бронетехніки загальною вартістю понад 300 мільйонів гривень.

Львівський бронетанковий завод у 2019 році експортував до однієї з азійських країн майже півтора десятка схожої комплектації бронемашин.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!