Львівський Дім Франка отримав спецвідзнаку міжнародної премії

1079 0
Музей став першим серед українських, що увійшов до списку переможців міжнародної премії «Živa Award».
Фото: Богдан Тихолоз

Фото: Богдан Тихолоз

Львівський Дім Франка отримав спеціальну нагороду «За лідерство» міжнародної премії «Živa Award». Нагородження відбулося 12 січня у місті Белград (Сербія). Про це написав у Facebook директор музею Богдан Тихолоз.

«Запам’ятайте цей день: Белград, 12 січня 202 року. Музей Івана Франка – на музейному олімпі слов’янського світу, серед найкращих слов’янських музеїв. Він став першим серед українських музеїв, що увійшов до списку переможців цієї престижної, яку присуджують Forum of Slavic Cultures та Європейська музейна академія (ЕМА)», – сказав він.

Як йдеться у тексті нагороди, музей є національним меморіалом, що рисвячений життю та творчості одного з найбільших слов’янських поетів та письменників. Відтак, завдяки ефективному керівництву, інтегрованій діяльності та чіткій місії його визнано як соціально важливу та продуктивну установу, яка є прикладом передового досвіду музейного управління та управління культурною спадщиною.

Церемонія вручення нагород премії «Živa Award» за 2020 рік та конференція проходять у Белграді (Сербія) упродовж 10-14 січня. Вчора, 12 січня у будівлі Югославського кіноархіву відбулося вручення премії для найкращого музею та пам’ятника природи й культури зі слов’янських країн, а також інших почесних нагород.

Фото зі сторінки Богдана Тихолоза


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!