Львівський «Електрон» увійшов у ТОП-3 підприємств, які постачають громадський транспорт

5257 0
Трьома найбільшими постачальниками автобусів і тролейбусів із 2014-го року стали «Богдан», дилер білоруського МАЗу та львівський «Електрон».
фото: lvivzaet.in.ua

фото: lvivzaet.in.ua

Із 1-го березня 2014-го року до 12-го грудня 2016-го року місцеві органи влади уклали угоди про закупівлю нових та вживаних автобусів і тролейбусів майже на 3 мільярди гривень. Більшість із цих коштів (90%) отримали десять постачальників, – пише сайт «Наші гроші».

Лідером стала корпорація «Богдан» із підрядами на 617,10 млн грн. Найбільше замовлення тролейбусів на 202,34 млн грн вона отримала у жовтні від КП «Київпастранс». Роботу останнього курує начальник Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, який у 2015 році обрався у Київраду від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Співвласником корпорації «Богдан» раніше був Петро Порошенко, а тепер вона належить його бізнес-партнеру Олегу Гладковському, першому заступнику секретаря РНБОУ.

Читайте також: Наступного року Львів має намір придбати довгі трамваї та електробуси

Друге місце за обсягом тендерних перемог посів  дилер Мінського автомобільного заводу «МАЗтранссервіс», отримавши 535,10 млн грн. Ця компанія теж завдячує своїм успіхом «Київпастрансу», який одноразово замовив їй автобусів на 472,38 млн грн. Вона записана на «Укрпастех» Романа і Павла Шевченків, що останнім часом часто конкурує з «Богдан Моторс».

Трійку найбільших постачальників замикає «Спільне українсько-німецьке підприємство «ЕлектронТранс», якому Львівська міськрада зробила замовлень на 360,97 млн грн.

У десятку також потрапили корпорація «Еталон» (297,54 млн грн.), «Черкаський автобус» зі своїм акціонером «Українським автобусом» (203,16 млн грн.), дилери дніпровського «Південмашу» – «Дуотранс» і «Торговий Дім «Літан» (267,95 млн грн.) та дилер білоруського «Белкомунмашу» – «СП «Янікс» (70,92 млн грн.).

Читайте також: Як трамваї і тролейбус від «Електрону» дисциплінують пасажирів у Львові?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!