Львівський готель та рекреаційний центр в області передадуть на приватизацію

2829 0
Уже направили відповідні листи до Фонду державного майна.
Фото: Iurii Gulianytskyi

Фото: Iurii Gulianytskyi

Низку готелів в Україні, зокрема і львівський – «Власта», що на вул. Клепарівській, передали з власності Міністерства оборони Фонду державного майна для приватизації. Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Економіка без олігархів» заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко

«Коли побачили звіт Фонду державного майна про непрофільні активи, які є в міністерствах, ми здивувалися. Ось декілька прикладів: готель у Львові, в Кривому Розі та Києві, що не є прибутковими, перебувають у власності Міністерства оборони України. Що з ними робити? Треба передати Фонду держмайна і далі на приватизацію, щоби держава заробляла з цього кошти», – каже він.

Читайте також: На Львівщині костел XVII століття продали за 30 тисяч грн

Уже, за його словами, направили відповідні листи до Фонду. Окрім цього, рекреаційний центр «Чарівні озера», що у с. Майдан на Львівщині, яким володіє ДФС України, теж передадуть на приватизацію. 

«Вони (ці об’єкти) або неприбуткові, або взагалі стоять роками, там нічого не відбувається. Такі непрофільні об’єкти будуть передавати Фонду державного майна», – додає він.

Нагадаємо, що єдиний майновий комплекс державного підприємства «Львівський державний ювелірний завод», що на вулиці Академіка Підстригача, 2, включили у Перелік об'єктів, які підлягають приватизації у 2021 році. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також: Фонд держмайна знову продає недобудовані очисні споруди на Персенківці

Для довідки

«Власта» – двозірковий готель у Львові, (повна назва – Державне підприємство Міністерства оборони України Готель «Власта»). Розташований в кілометрі від історичної частини міста, перед стадіоном СКА, за адресою вул. Клепарівська, 30. 12-поверхову будівлю готелю «Власта» спорудили в 1976 році (архітектори Олександр Гукович та Алла Сімбірцева). На початку 1990-х готель перейменували (колишня назва «Росія»).

 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!