Львівський хор долучився до світового проєкту пам’яті жертв Covid-19. Відео

2266 0
До нього долучилися понад 200 інструменталістів, співаків та танцюристів з усього світу.
Фото: Фейсбук-сторінка хору «Гомін»

Фото: Фейсбук-сторінка хору «Гомін»

Львівський муніципальний хор «Гомін» долучився до світового музичного проєкту пам’яті жертв Covid-19. Як повідомляють на Фейсбук-сторінці хору, проєкт ініціював військовий оркестр з польського міста Бидгощ.

До нього долучилися понад 200 інструменталістів, співаків та танцюристів з усього світу. 

«Результатом їхньої праці став кліп, в якому оркестри під батутою майора Домініка Сержпутовського (Dominik Sierzputowski), виконують твір Романа І. Дрозда (Roman I. Drozd) «Eschatofonia»», – йдеться у повідомленні.

У проєкті, окрім Львівського муніципального хору «Гомін» та військових музикантів, взяли участь артисти струнного квінтету та балету з Opera Nova у Бидгощі, струнний квартет із симфонічного оркестру Едмонтона в Канаді, вокальний ансамблю хору ResonArt з Барселони, хор Opera Nova, дівочий хор «Canzona» з Мурованої Госліни. А також музичний колектив із Занзібару та вокальний секстет з Нью-Йорка.

Читайте також: У центрі Львова заспівали гімн та розгорнули синьо-жовтий прапор. Фото, відео

Хор «Гомін» виконав одну з композицій із саундтреку до серіалу «Чорнобиль» від телеканалу HBO. Композиція, яка звучала в останній серії фільму, має назву «Вічная пам’ять».

Для довідки

Львівський муніципальний чоловічий хор «Гомін» заснований заслуженим діячем мистецтв Олегом Цигиликом у 1988 році. Він уже на початку творчого шляху зумів отримати ряд конкурсних перемог та бути визнаним найкращим аматорським чоловічим хором в Україні. Репертуар хору складають народні пісні, повстанські, а також зарубіжна і вітчизняна класика.

Фото: Фейсбук-сторінка хору «Гомін»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!