Львівський ІТ Кластер шукатиме таланти у районних школах

2114 0
Освітній проект Львівського ІТ Кластеру ІТ Future розширюється. Відтепер лекції про ІТ відбуватимуться не тільки для школярів у Львові, а й для тих, хто навчається в районних школах. Всього Кластер відвідає 80 шкіл: 50 – у Львові та 30 – в області.
фото: прес-служба Львівського ІТ Кластеру

фото: прес-служба Львівського ІТ Кластеру

Як зазначають ініціатори, мета проекту IT Future – допомогти учням старших класів зрозуміти переваги роботи в ІТ, розказати, які предмети варто вчити особливо старанно та яким чином можна реалізувати себе в цій сфері. Для багатьох школярів подібні лекції стають вирішальними у виборі майбутньої професії, адже вони отримують можливість поспілкуватись з представниками ІТ і розуміють, що це зовсім не недосяжний світ.

Читайте також: Комп’ютери замість юристів: чого чекати від ІТ у Львові через 10 років

«Ми вирішили розширити проект IT Future, оскільки серед учнів обласних шкіл є чимало ІТ-талантів, – зазначив СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський. – Нам важливо, аби вони дізнавалися про можливості цієї індустрії та вступали у львівські виші на технічні спеціальності. Це великий крок для проекту та ІТ-індустрії в цілому, адже він сприяє збільшенню кваліфікованих кадрів, які будуть працювати у львівських компаніях вже за декілька років».

Тур львівськими та обласними школами стартує у березні. Окрім Львова, Кластер відвідає навчальні заклади у Перемишлянах, Сокалі, Радехові, Бориславі, Жовкві, Новояворівську, Червонограді, Дрогобичі та інших районних містах Львівщини. Школи обиралися, виходячи з результатів ЗНО з математики. Наразі складається графік поїздок. Кластер поставив собі мету – відвідати 80 шкіл.

Читайте також: 5 фактів, завдяки яким Львів став ІТ столицею України

Довідка. IT Future – це освітній проект Львівського ІТ Кластеру, у рамках якого ІТ-спеціалісти проводять ознайомчі лекції про ІТ у школах. За всю історію проекту було відвідано понад 100 шкіл і проведено лекції для більше ніж 1500 учнів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!