Львівський лікар за 15 тис. доларів хабара хотів виїхати за кордон. Йому винесли вирок

2035 0
Суд призначив йому чотири роки тюремного ув’язнення.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

Галицький районний суд наприкінці листопада цього року виніс вирок львівському інфекціоністу Ігорю Бернику, який дав працівнику Служби безпеки України 15 тисяч доларів, щоб виїхати за кордон на початку повномасштабного вторгнення. Суд призначив йому чотири роки тюремного ув’язнення. Про це повідомляє видання zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, на початку повномасштабного вторгнення росії лікар-інфекціоніст Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник запропонував 15 тис. доларів працівнику СБУ за безперешкодний виїзд за кордон. 23 березня 2022 року Берник передав хабар і його затримали. 

Читайте також: Псевдопастор, який переправляв ухилянтів за кордон на Львівщині, уникнув покарання 

У суді Ігор Берник не визнав своєї провини у дачі хабара. Він заявив, що у нього був знайомий в СБУ, якому він надавав медичну допомогу. Ігор Берник розповів, що на початку повномасштабного вторгнення вони зустрілись і він попросив оперуповноваженого допомогти у перетині кордону. Згодом вони зустрілись ще раз і працівник СБУ озвучив суму в 15 тис. доларів. Берник стверджує, що він відмовився давати хабар, бо вважав, що має законні підстави для перетину кордону. 

Працівник СБУ наполягав, що це його єдиний шанс і тоді він погодився, позичивши 15 тис. доларів у батьків. Ігор Берник мав перетнути кордон разом із своїм знайомим – працівником СБУ та його керівником, які збирали у відрядження. Після передачі коштів лікаря затримали.

Ігор Берник у суді заявив, що у нього був тяжкий психологічний стан і він не звернувся до правоохоронців з заявою про те, що у нього вимагають кошти. Також він заявив, що вважав, що виїздитиме за кордон законно, але заплатив за це 15 тис. доларів.

Старший оперуповноважений СБУ розповів, що на початку повномасштабної війни йому зателефонував Ігор Берник та запропонував зустрітись, щоб обговорити питання перетину кордону. При зустрічі Ігор Берник сказав, що готовий заплатити 15 тис. доларів та наполегливо просив вирішити питання перетину кордону. Правоохоронець доповів про пропозицію хабара своєму керівнику. Працівник СБУ сказав Ігорю Бернику, що збирається у відрядження разом з своїм керівником, до них нібито мав приєднатись і львівський лікар. Ігоря Берника затримали 23 березня 2022 року після передачі 15 тис. доларів хабара – кошти він передав у авто, де перебував керівник оперуповноваженого.

Суддя Олег Юрків дослідив усі матеріали справи та визнав Ігоря Берника винним у дачі хабара працівнику СБУ, призначивши йому чотири роки тюрми без конфіскації майна. 15 тис. доларів, які Берник давав як хабар, конфіскують у дохід держави. На вирок ще може бути подана апеляція.

Нагадаємо, 43-річний Ігор Берник раніше був заступником головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні, однак під час дачі хабара він був звичайним інфекціоністом.

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!