У Львові покажуть колишні єврейські квартали і розкажуть, як вони тут жили перед Другою світовою

2226 0
Екскурсія пройде колишніми єврейськими кварталами.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У неділю, 16 липня, Львівський музей історії релігії проведе екскурсію «Слідами пам'яті». Керівниця музею «Слідами галицьких євреїв» при ВЄБФ «Хесед Ар'є» Ольга Лідовська розкаже про життя львівської єврейської громади напередодні Другої світової війни та трагедію Голокосту.

Джерело: пресслужба Львівської обласної ради

Як йдеться в повідомленні, екскурсія розпочнеться біля банерної виставки, присвяченої пам'яті ліквідації львівського гетто, пройде колишніми єврейськими кварталами і завершиться в експозиції музею на вул. Староєврейській. Організатори запевняють, що буде цікаво й емоційно.

Початок – об 11.00. Зустріч на площі Музейній 1. 

Читайте також: Єврейський Львів. Частина 1: Золота роза – справжня і міфічна 

Нагадаємо, Tvoemisto.tv вивчало єврейське минуле Львова з Ольгою Лідовською – керівником музею «Слідами галицьких євреїв». Ми спробували перенестись у часі і поринули в історію єврейської громади у Львові. Гуляючи Краківським передмістям, дізнались історію лікарні на вулиці Якова Рапопорта, а також побачили речі, які залишили видатні євреї нинішньому Львову. Детальніше читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!