Львівський митрополит просить місцеву владу усунути з білбордів нецензурну лексику

6917 0
Архиєрей запропонував підсилити тексти на щитах цитатами Святого Писання.
Фото: Твоє місто, вул. Городоцька у Львові

Фото: Твоє місто, вул. Городоцька у Львові

Архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк просить владу усунути із білбордів у місті та області тексти із словами лайки та вульгарною лексикою. Відповідного листа він скерував до голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького та міського голови Львова Андрія Садового.

Читайте також: В Україну наступного року планує приїхати Папа Франциск

Львівський митрополит зазначає, що отримує прохання вірян усунути примітивні вислови з рекламних біл-бордів.

«Нам усім зараз дуже важко: молимося, постимо, збираємо продукти, речі, записуємося у волонтери, чинимо добро тощо, бо в Україні точиться війна», – зазначає владика Ігор на початку звернення. Відтак наводить цитату апостола Петра: «Не платіть злом за зло чи лайкою за лайку…» (1 Пт. 3, 9). «Паскудство і лаяння – це від демона, не можемо дати себе захопити диявольською технікою, щоб виставляти напоказ капость як пристойні речі», – переконаний архиєпископ і митрополит Львівський.

Архиєрей запропонував підсилити тексти на щитах цитатами Святого Писання. Він зауважив, що в інших містах вже розмістили на білбордах богонатхненні тексти.

Читайте також: «Ми можемо зупинити цю війну», – Глава УГКЦ закликав світ донести правду про геноцид українців

«Дуже прошу відповідальних осіб, щоб негайно познімали непристойні та невластиві нашому народові вислови з рекламних щитів. У нас люди мудрі, ерудовані, високої культури, гідного інтелекту, патріоти, герої – це треба зрозуміти і покінчити з грішним болотом. Дуже надіюся на успішне й швидке виконання цього вкрай необхідного завдання!» – висловив сподівання владика Ігор.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!