Львівський палац мистецтв залишиться у власності області

2467 0
Львівський палац мистецтв не переходить у власність Фонду державного майна України.
фото: lvivposter.com

фото: lvivposter.com

Господарський суд Києва відхилив позов Фонду державного майна України до Львівських облради та облдержадміністрації з вимогою повернути будівлю Львівського палацу мистецтв у власність держави. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Оксана Юринець.

«Дії Фонду щодо приміщення Львівського палацу мистецтв виглядають як рейдерське захоплення. 20 років Львівська область утримує будинок на Коперника, 17, там відбуваються численні заходи (і, до речі, найбільша книжкова виставка в Україні, на яку приїжджають, в тому числі, і найвищі посадовці держави), а тепер ФДМУ вирішив собі відчужити майно, бо, бачте, воно колись належало Спілці художників Української РСР, тому тепер належить державі», – писала напередодні народна депутатка.

Відтак сьогодні, 23-го лютого, суд Києва відхилив позовом Фонду державного майна України через відсутність юридичних підстав.

Директор Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський на своїй сторінці у Facebook акцентує увагу на недостатньому фінансуванні установи. Як наслідок – «вже 4 роки Палац Мистецтв відключений від опалення, у найбільших виставкових залах росте цвіль, яку неможливо вивести без капітального ремонту, осідання фундаменту, поява великих тріщин на фасаді та знос теплопровідних та водопровідних труб».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!