Львівський Парк культури через вандалів припиняє програму «Подаруй парку дерево»

7727 4
До висадки повернуться, коли буде можливість встановити у парку відеонагляд.
фото: Богдан Петренко

фото: Богдан Петренко

Минулими вихідними у львівському Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького знову вкрали дерева – чотири сакури. Також вандали намагались вкрасти кущ калини. Через це адміністрація парку вирішила тимчасово призупинити програму «Подаруй парку дерево». Про це директор парку Олександр Молодий повідомив у Facebook.

«Ми щиро вдячні всім добрим людям, які цього року придбали, привезли, і посадили в Парку майже сотню дерев і кущів. Нам дуже соромно перед тими добродіями, чиї дарунки Парку були вкрадені, ми не зуміли зберегти ваші дерева. Ми відновимо нашу програму тоді, коли в критичних місцях будуть встановленні камери спостереження або ми таки зловимо хоча б одну паскуду. Якщо хтось щось бачив, чи чув, ми будемо дуже вдячні за інформацію», – каже Олександр Молодий.

Читайте також: У львівському Парку культури демонтують атракціон Дзвіночок

У коментарі Tvoemisto.tv він розповів, що наразі у парку є 21 камера відеоспостереження. Вони охоплюють зону атракціонів, частину центральної алеї та частину верхньої алеї в районі сцени. Для встановлення відеонагляду у критичних місцях, за словами Олександра Молодого, потрібно 7 камер.

«У нас є плани встановити ще з 15 камер до кінця року, але, по-перше, нема коштів. По-друге, ми вичерпали ліміт робіт за прямим договором, тобто потрібно проводити тендери. Терміново нам треба поставити 7 камер в критичних місцях. Вартість робіт – 100 тисяч гривень. Якщо нам хтось подарує ці гроші або якісно встановить нормальні камери там, де нам треба, це буде прекрасно, ми не відмовимось», – каже Олександр Молодий.

Читайте також: На місці пошкоджених дерев на Сихові висадили 20 сакур. Фото

Нагадаємо, це не перший випадок, коли у львівському парку культури крадуть дерева. Раніше тут вкрали магнолії, ялинку, зламали кипарис та інші дерева.

Олександра Бодняк

 

 


Читайте також:
8 Травня, 2019 08:15
Роман А охорона що?
7 Травня, 2019 20:52
seer Українські рагулі, гірші за москалів і жидів
7 Травня, 2019 20:51
Ліна.
7 Травня, 2019 18:48
L. Бидлота...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!