Львівський перинатальний центр – лідер за кількістю прийнятих пологів в Україні

826 0
У Центрі у 2023 році кількість пологів становила понад 4500.
ФОТО: ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР

ФОТО: ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ПЕРИНАТАЛЬНИЙ ЦЕНТР

Львівський обласний клінічний перинатальний центр другий рік поспіль – перший в Україні за кількістю наданої медичної допомоги при пологах. Такі дані оприлюднила Національна служба здоров'я України.

У 2023 році Перинатальний центр не лише втримався в лідерах, але й покращив основні показники роботи. Кількість пологів становила понад 4500, під час яких народилося 4670 дітей: 2296 хлопчиків та 2374 дівчинки.

Читайте також: На які лікарні у Львові скаржаться найбільше. Список НСЗУ

«Попри всі труднощі та виклики часу, наша команда цілодобово віддано працює і надає високоякісні медичні послуги. Для нас важливо тримати першість і в якості також, тому ми прагнемо не лише відповідати, але й перевершувати очікування наших пацієнтів! Вдячні кожній родині за вибір нашого перинатального центру! Ми продовжуємо будувати «перинатальний світ» якісно, де кожне народжене дитя – це безмежне щастя», – розповіла директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська.

Додамо, у 2023 році в Україні народилося 187 387 тисяч дітей. Із них найбільше у Києві – 19 979. На другому місці за кількістю новонароджених Львівська область – 16 638 дітей.

Нагадаємо, у Львівському перинатальному центрі безкоштовно лікують безпліддя. Процедура можлива в межах договору обласного закладу з національною службою здоров`я України.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!