У Львові призупинив роботу садок, де масово захворіли діти

3537 0
Два дні в садочку з'ясовуватимуть, що стало причиною отруєння.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

Садочок №168, що на вулиці Кульпарківській, 182, на два дні призупинив роботу, аби з'ясувати обставини захворювання дітей, яке сталося напередодні. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Діагнозів ми ще не знаємо, тож очікуємо на результати інфекційної лікарні. Щоб убезпечити дітей, ми скерували листа на Лабораторний центр, щоб вони прийшли і взяли всі аналізи, включно з аналізами працівників. Тому на два дні призупинили роботу садочка», — зазначила директорка міського департаменту гуманітарної політики Галина Слічна.

За інформацією прес-служби, міське управління освіти розпочало розслідування та позапланову перевірку цього дитсадка із залученням фахівців міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Нагадаємо, що протягом 6-10 квітня у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували п’ятьох дошкільнят з одного дитячого садочку з діагнозом «Гостра кишкова інфекція», ще одна дитина лікується вдома.

«У садочку працюють і наші спеціалісти, і фахівці Держпродспоживслужби. Ми проводимо епідеміологічне розслідування, а вони перевіряють, чи є в садочку порушення санітарних норм. Причина гострої кишкової інфекції може бути і бактеріального, і вірусного походження. Швидкі тести, що провели дітям в лікарні, показали у двох з них підозру на ротавірус», – говорить Олег Когут.

Результати розслідування в садочку, за його словами, будуть не раніше, ніж наступного тижня і за умови, що вдасться відібрати зразки продуктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!