Львівський школяр Дмитро Лопушанський здобув перемогу на наукових змаганнях у Малайзії

6667 0
Хлопець представив пристрій, який допоможе людям із вадами зору краще орієнтуватися у просторі.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

11-класник Львівського ліцею №8 Дмитро Лопушанський здобув золоту медаль на наукових змаг.аннях у Малайзії. Про це повідомляють на сайті Міністерства науки.

Читайте також: ІТ-діти. Як винаходи львівських школярів підкорюють світ

Хлопець представив проект «Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes», який допоможе людям із вадами зору краще орієнтуватися у просторі.

За умовами конкурсу учасники презентували дослідницький проект, виконаний під керівництвом педагогічного і наукового кураторів. Крім цого, вони мали показати уміння вільно розмовляти англійською і вести науковий діалог цією мовою.

Читайте також: Не без клепки. Шість винаходів учнів Львівського технологічного ліцею

Додамо, що Дмитро Лопушанський раніше розробив додаток «Under control», який має допомогти підліткам контролювати та обмежувати час проведений в інтернеті, соцмережу «Tagbe» та чат-бота для Telegram «News Kit».

Довідка

Міжнародна конференція молодих вчених ICYS-2019 – це щорічні індивідуальні змагання з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!