Львівський студент здобув «золоту» медаль на міжнародній олімпіаді з астрофізики та астрономії

2932 0
У нього найкращий результат серед усіх українців.
Фото: Департамент освіти і науки Львівської ОДА

Фото: Департамент освіти і науки Львівської ОДА

Студент Львівського фізико-математичного ліцею Олександр Козак здобув «золоту» медаль на міжнародній олімпіаді  з астрофізики та астрономії, яку організовувала Колумбія. Про це повідомили в департаменті освіти і науки ЛОДА. 

Оліпіада пройшла наприкінці листопада, загалом українська команда здобула 9 медалей, але тоді повідомлялося, що «золота» медаль лише у Святослава Лушнея. Однак днями оргкомітет міжнародної олімпіади знайшов помилку і перерахував усі бали: українська команда по праву отримала ще одну золоту медаль.

Читайте також: Львівській ліцеїсти стали переможцями Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики

«Виявилось, що у нашого срібного переможця Олександра Козака – таки золота медаль.. Олександр торік закінчив Львівський фізмат ліцей. В Олександра Козака найкращий результат серед всіх українців. Офіційно в нього золото», – сказав вчитель ЛФМЛ Микола Петрунів. 

Олександр Козак

Додамо, що під час олімпіади учасникам довелося розв’язати 15 задач теоретичного туру, 2 об’ємні задачі практичного туру, що пов’язані з аналізом даних, та виконати завдання спостережного туру, який цього року проводився у програмі для спостережень за Сонцем та у віртуальному планетарії.

Міжнародна олімпіада з астрономії та астрофізики (IOAA) – щорічне змагання з астрономії та астрофізики для дітей до 18 років. Вона відбувалася у змішаному форматі через карантин. Українська команда цього року зібралась на базі лабораторії Малої академії наук у Києві. Наступного року олімпіада відбудеться в Україні приблизно в середині серпня, однак точна дата ще не відома. 

Нагадаємо, що загалом українські школярі здобули 9 медалей – 2 золота, 2 срібла та 5 бронз, зокрема шестеро переможців – це ліцеїсти із Львівського фізико-математичного ліцею. Перемогли Святослав Лушней (золото), Олександр Козак (золото), Северин Шикула (срібло), Ірина Гонцовська (бронза), Іван Симотюк (бронза), Назар Тхір (бронза).

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!