Львівський суд оштрафував програміста на 68 тис грн за блокування соцмереж ексдружини

2007 0
Також чоловік заблокував доступ своїй ексдружині до її облікових записів на поштових сервісах.
Умовне фото

Умовне фото

У Львові суд оштрафував на 68 тис. грн програміста, який заблокував доступ до пошти та соцмереж своїй колишній дружині. 

Джерело: dev.ua

У травні 2022 року Сихівський райсуд Львова розглядав справу програміста, який, користуючись спеціальними знаннями, заблокував доступ своїй ексдружині до її облікових записів на поштових сервісах ukr.net, Google, а також заблокувавши доступ до Facebook. Мета таких дій чоловіка була на ґрунті особистого неприязного ставлення, так він отримав доступ до конфіденційної інформації, листування та кореспонденції своєї колишньої дружини. Змінивши паролі, чоловік отримав незаконний доступ до електронного листування та кореспонденції потерпілої, чим порушив таємницю листування та кореспонденції, яка передавалась засобами зв`язку та через комп`ютер. Тоді його визнали винним і призначили покарання у 68 тис. грн. 

Читайте також: На Львівщині чоловік сплатить штраф 5,5 млн грн за незаконний вивіз коштів за кордон

У жовтні минулого року Львівський апеляційний суд вирок Сихівського районного суду Львова залишив без змін. Тоді чоловік подав касаційну скаргу, де просив скасувати вирок Сихівського районного суду від 23 травня 2022 року й ухвалу Львівського апеляційного суду від 25 жовтня 2022 року та призначити новий розгляд у суді першої інстанції. Він зазначив, що прокурор змінив обвинувачення в частині обставин, що обтяжують покарання, а саме замінив повторність на рецидив злочину та додав нову таку обставину — учинення кримінального правопорушення щодо колишнього подружжя. 

Cкаржники в касаційній скарзі eказують й на ту обставину, що стороною захисту було подано апеляційну скаргу, підписану як захисником, так і засудженим, однак суд апеляційної інстанції вказує, що розглянув скаргу лише захисника. Детально вивчивши всі обставини справи та проаналізувавши рішення судів попередніх інстанцій, Верховний суд вирішив відмовити програмісту у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою засудженого та його захисника. Ухвала оскарженню не підлягає.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!