Справа Данкова. Львівський суд поновив запобіжний захід лікарю

6890 0
Втім, акушеру-гінекологу не заборонено продовжувати працювати.

Шевченківський районний суд Львова поновив запобіжний захід лікарю Олегу Данкову, якого звинувачують у смерті дитини під час пологів. Про це йдеться у відповідній ухвалі суду від 15 лютого.

Згідно з рішенням, лікаря зобов’язали прибувати до суду за першою вимогою, не відлучатись із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу, повідомляти суд про зміну місця проживання або роботи. Крім цього, обвинувачений повинен утримуватися від спілкування з потерпілими і свідками, яких можуть допитати за цим кримінальним провадженням. Втім про відсторонення Олега Данкова від виконання обов’язків лікаря не йдеться. 

Такі запобіжні заходи діятимуть 60 днів і втрачають дію 15 квітня цього року. Зазначимо, що після рішення апеляційного суду, справу львівського лікаря доправили на повторний розгляд у Шевченківський районний суд міста. Наступне засідання заплановане на 18 березня.  

Читайте також: Як лікарю Данкову оголошували вирок. Репортаж із зали суду

Нагадаємо, що 18 грудня 2018 року колегія суддів Львівського апеляційного суду скасувала вирок Шевченківського райсуду Львова у справі львівського акушер-гінеколога Олега Данкова, якого у листопаді 2017 року засудили до року тюрми за недбальство, що призвело до смерті новонародженої дитини.

У справі зазначено, що у 2014 році Олег Данков особисто приймав пологи у пологовому будинку на вул. Раппопорта і через його недбалість новонароджена дитина померла. Олега Данкова визнали винним у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинили смерть дитини, і засудили до року тюрми, зобов’язавши виплатити батькам померлої дитини 350 тис. грн. Проте лікар подав апеляцію і просив закрити кримінальне провадження. Одна з причин, на думку Олега Данкова, суд першої інстанції спотворив висновок комісійної судово-медичної експертизи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!