Львівський суд заборонив ще одну проросійську партію

929 0
Це вже 16-та політична сила, заборонена від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Восьмий апеляційний суд Львова 12 липня заборонив Робітничу партію України (марксистсько-ленінська), яку Мін’юст вважає проросійською.  Про це повідомляє Рух чесно.

Читайте також: Львівський суд заборонив партію ексміністра Клименка

Майно Робітничої партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передадуть державі, однак саме рішення ще може бути оскаржене у Верховному Суді.

Зазначимо, що розгляд цієї справи відбувся з третьої спроби. Спершу відповідне засідання мало відбутися 23 червня, проте його перенесли на 5 липня. Але і тоді розгляд провадження перенесли —  на 12 липня.

Додамо, що з 2015 року керівництво партії намагалося внести зміни до статуту політсили й прибрати марксистсько-ленінські формулювання. Але Мін’юст повернув документи на доопрацювання і таким чином, доки не були погоджені виправлення, діяльність партії була заблокована.

Нагадаємо, що це вже 16-та політична сила, заборонена від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Суд заборонив діяльність партій ОПЗЖ, «Опозиційний блок», «Партії Шарія», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», «Соціалістичної партії України», партії «Держава», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Лівої опозиції», «Союз лівих сил», «Русь єдина», «Щаслива Україна», тощо.

Довідково

Робітнича партія України була заснована у квітні 2012 року. У 2015 році проти очільника цього політичного проєкту Олександра Бондарчука порушили кримінальну справу. Його підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України через публікацію у газеті «Робочий клас», де він був головним редактором. 

Загалом з 2012 року по 2015 рік попри те, що була низка виборів — президентські, парламентські і місцеві — партія жодного разу не брала в них участь. Це, своєю чергою, може свідчити про те, що вона могла виконувати суто технічну роль.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!