Львівський центр екстреної допомоги отримав 12 нових автомобілів. Фото

2840 0
Це автомобілі класу «В» на базі Citroen Jumper.
Фото: Центр екстреної медичної допомоги

Фото: Центр екстреної медичної допомоги

Сьогодні, 6 жовтня, Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги на вулиці Миколайчука, 9 у Львові передали 12 спеціалізованих автомобілів «швидкої».

Десять автівок закупили за кошти Національної служби здоров’я України за ковідівським фондом, а дві – за кошти програми підтримки ЕМД від громади Турківського району. Це автомобілі екстреної допомоги класу «В». 

Станція 103 у Львові отримає 4 авто, пункти медицини катастроф – 2 авто, нововідкритий пункт у с. В. Висоцьке на Турківщині отримає один автомобіль. Також по одній кареті відправлять Новояворівськ, Борислав, Стрий, Буськ та Старий Самбір.

Обласний центр екстреної допомоги, як писали Наші Гроші. Львіву вересні замовив десять спеціалізованих автомобілів типу В на базі Citroen Jumper. Один такий автомобіль коштує 1,96 млн грн.

Автомобілі укомплектовані ношами для транспортування пацієнта, одним кисневим балоном на 2 тис. літрів та портативним балоном на 400 літрів. Для підтримки дихання тут є дихальні мішки, ларингоскопи для обстеження гортані та аспіратори.

До комплектації «швидкої» також входить обладнання для діагностики: апарат для вимірювання кров’яного тиску, портативний монітор пацієнта, глюкометр для вимірювання рівня глюкози в крові тощо. А також обладнання для першої медичної допомоги − дефібрилятор у випадку порушення серцевої діяльності, небулайзер для інгаляційної терапії, електрокардіограф, шприцевий насос тощо.

Як розповів раніше у коментарі Тvoemisto.tv в.о. керівника центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, загалом в області сьогодні на виклики виїжджають 115 автомобілів швидкої медичної допомоги. При цьому близько 65% всього автопарку потребують оновлення. У службі також є дефіцит водіїв. На сьогодні бракує близько 50-ти водіїв, більшість на території Львова. 

До кінця року в обласному центрі очікують ще на 22-25 нових автомобілів «швидких», які обіцяли закупити у МОЗ.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!