Львівський університет самовільно замінив автентичні вікна у пам'ятці архітектури

1616 0
На момент виявлення робіт у пам’ятці вже демонтували 3 великі автентичні вікна та кілька менших.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У будинку-памʼятці архітектури на вул. Кирила і Мефодія, 6, де розташований хімічний факультет ЛНУ ім Івана Франка, самовільно демонтували автентичні дерев’яні вікна на металопластикові. 

Джерело: пресслужба ЛМР

Як повідомила начальниця управління Лілія Онищенко, на момент виявилення робіт у пам’ятці вже демонтували 3 великі автентичні вікна та кілька менших. 

«Роботи ми зупинили. Але ці вікна вже, на жаль, втрачені. Як зазначили у ректораті університету, заміна вікон – неузгоджена з ними ініціатива керівництва хімічного факультету. І запевнили, що замість демонтованих встановлять нові дерев’яні вікна, виготовлені за зразком оригінальних. Однак це вже буде не автентика. Сподіваємось, що отримаємо від університету відповідний гарантійний лист, бо поки це усна обіцянка», – сказала вона.

Читайте також: На вулиці Котляревського відреставрували історичні вікна в будинку. Фото до і після

Для довідки

Будинок № 6 на вул. Кирила і Мефодія – пам’ятка архітектури місцевого значення.  Збудований 1892 року за проєктом віденського архітектора Різорі, добудований 1911 року архітекторами Григорієм Пежанським за участю архітектора Йозефа Браунзайса.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!