Львівський викладач спалив свій диплом на знак протесту через дисертацію Киви

5361 0
Олександр Ябчанка каже, що звання кандидата наук остаточно дискредитовано.
Фото: Олександр Ябчанка

Фото: Олександр Ябчанка

Львівський науковець Олександр Ябчанка спалив свій документ про наукове звання, протестуючи через захист дисертації Іллі Киви. Про це науковець написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У статті до докторської дисертації в. о. міністра освіти Шкарлета знайшли плагіат

«3 квітня 2014 року мені присудили науковий ступінь кандидата медичних наук. Сьогодні Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію. Комісія з 13 членів одноголосно проголосувала «За». Зважаючи на це, мені надалі соромно називатись кандидатом наук. Це звання остаточно дискредитовано», – зазначив Олександр Ябчанка.

У своєму дописі науковець просить вважати це офіційною заявою з вимогою позбавити його наукового ступеня кандидата медичних наук.

«Закликаю інших кандидатів та докторів наук вчинити аналогічно і не йти на компроміси із совістю. Лише так у нас може з’явитись шанс на науку, за яку нам не буде соромно перед нашими нащадками», – зазначив він.

Читайте також: Факультети львівських вишів увійшли до сотні найкращих за рейтингом Forbes

Як повідомляє УП, народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Ілля Кива сьогодні, 26 квітня, захистив кандидатську дисертацію із державного управління. Члени атестаційної комісії одностайно проголосували за надання нардепу ступеня «кандидата наук».

«Народний депутат Ілля Кива став кандидатом наук із державного управління. Захист тривав з 10 до 13 години. Члени комісії проголосували одностайно: 13 – за, 0 – проти», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні минулого року у статті в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета «Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств», на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Аналіз оприлюднили на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях» Юрій Бойко та Василь Садовий. У Львові навіть мітингували проти нового очільника МОН Сергія Шкарлета.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!