Львівський завод кормів для тварин відкрив виробництво в ЄС

5706 0
Потужність заводу забезпечує 20 000 тонн вологого харчування на рік.
Фото: Кормотех

Фото: Кормотех

Компанія Kormotech запустила новий завод із виробництва вологих кормів для собак і котів у Литві вартістю 15 млн євро. Збудувати його вдалось упродовж одного року. Частину коштів Kormotech отримав від Європейського банку реконструкції і розвитку. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі компанії.

«До 2023 року плануємо увійти до топ-50 світових виробників корму. Для цього нам потрібно збільшити оборот компанії втричі. Будівництво заводу саме в Литві було стратегічним рішенням. Таке розміщення надає нам конкурентну перевагу у швидкості доставки продуктів до нордичних країн та США», – розповів CEO Kormotech Ростислав Вовк. 

У Литві Kormotech заснував однойменне підприємство та збудував завод у промисловому центрі республіки – місті Кедайняй. Територія міста входить до вільної економічної зони. Так компанія отримала податкові пільги на 10 років для ведення бізнесу. 

«Литва пропонує добре розвинену інфраструктуру, а фабрика Kormotech є прекрасним прикладом того, наскільки конкурентоспроможними є литовські регіони у глобальному контексті», – говорить віце-міністр Литви з економіки на інновацій Маріус Скуодіс. 

Нове виробництво Kormotech оснащене обладнанням від провідних світових виробників: Somic, Karl Schnell, Ishida, Selo тощо. 90% усіх процесів на заводі автоматизовані. Частину завдань виконують роботи, аналогічні до тих, що збирають машини. Потужність заводу забезпечує 20 000 тонн вологого харчування на рік.

«Для повноцінного функціонування у Литві нам потрібно лише 60 працівників. Навчати литовських колег будуть наші фахівці з України. Загалом тут ми виготовлятимемо продукцію власних брендів та під торговими марками наших партнерів. Це новий крок у нашій подальшій експансії на світовому ринку», –  додає Ростислав Вовк.

Нагадаємо, Kormotech експортує продукцію до 32 країн світу. Серед них – США, Великобританія, Норвегія, Німеччина, Франція, Фінляндія, Швеція, Нідерланди, Польща, Туреччина, Іран, Чилі. 

Довідка

ТзОВ «Кормотех» – вітчизняний виробник харчування для котів та собак. Компанія є лідером українського ринку за обсягом реалізації та посідає 61 сходинку у світовому рейтингу «Top companies» від американського видання Petfood Industry

Потужності підприємства – це три заводи з виготовлення кормів. Два заводи з виготовлення сухих та вологих раціонів розташовані на Львівщині, та один з виготовлення вологих кормів – у Литві. Компанія виготовляє продукцію під власними брендами Optimeal, «Клуб 4 лапи», «Мяу!», «Гав!» та Master, а також за напрямом private label для брендів торгових мереж. Кінцевими бенефіціарами «Кормотеху» є Ростислав та Олена Вовк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!