У Шевченківському гаю просто неба покажуть фільм Івана Миколайчука

1019 0
Це буде останній сеанс, який присвячено його творчій спадщині.
Фото: зі сторінки музею у Фейсбук

Фото: зі сторінки музею у Фейсбук

Музей народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького запрошує львів’ян на кінопоказ культового фільму Івана Миколайчука «Вавилон ХХ». Про це повідомили у пресслужбі Музею.

Сеанс відбудеться у п'ятницю, 30 липня, о 20.00 год,  і це буде останній показ, який присвячено творчій спадщині видатного актора й режисера. Протягом липня у Музеї кінопокази були присвячені 80-річчю Івана Миколайчука.  

«Запрошуємо брати з собою термогорнятка з запашним чаєм та каремати, і готуватися провести вечір за переглядом класики українського кінематографу», – зазначили у Музеї. 

У Музеї зазначили, що каса працює до 20.00 год, тому потрібно прийти заздалегідь, щоб потрапити на показ. Однак, після закриття каси здійснити оплату можна буде безконтактним способом.

Іван Миколайчук – український актор, кінорежисер та сценарист. Він народився у багатодітній селянській родині і був одним із 13 дітей. З 12 років грав у сільському театрі, а пізніше закінчив Чернівецьке музичне училище та театр-студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської. 

Читайте також: Фільм Параджанова «Тіні забутих предків» визнали найкращим в історії українського кіно

Іван Миколайчук також закінчив кіноакторський факультет Київського інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого, а у кіно потрапив через кіностудію імені Довженка. 

Серед фільмів, у яких він зіграв, «Сон», де він був у ролі Тараса Шевченка, «Тіні забутих предків» (Іван Палійчук), «Камінний хрест» (Микола), «Захар Беркут» (Любомир) та інші.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!