Львів’ян просять здати кров для 28-річного чоловіка із лімфомою Ходжкіна

6417 0
Потрібні донори-чоловіки з 1+ групою крові на тромбоцитну масу.
Фото: donor.ua

Фото: donor.ua

Небайдужих львів’ян просять допомогти 28-річному Назару Вітіву здати кров, яка б змогла йому врятувати життя. Потрібні донори-чоловіки з 1+ групою крові на тромбоцитну масу, а також донори цільної крові з будь-якою групою крові, повідомляє Donor.ua.

Читайте також: Кількість донорів у Львові зменшилася більш ніж утричі. Потрібна допомога

Із важкою хворобою – лімфомою Ходжкіна Назар Вітів бореться вже 4 роки. Зараз він лікується у гематологічному відділенні 5-ої міської клінічної лікарні та проходить променеву терапію. Щоправда, її довелося тимчасово припинити через критично низькі показники крові. Назар перехворів на коронавірус, відтак у нього різко знизився рівень гемоглобіну.

Щоб врятувати життя молодому чоловіку, повернутися до нормального життя, а його 5-річній донечці Ганусі просто весело пограти з татусем в м’яча потрібні донори-чоловіки з 1+ групою крові на тромбоцитну масу. Також Назару потрібні донори цільної крові. Група може бути будь-яка.

Читайте також: У Львові шукають донорів тромбоцитів для важкохворих дітей. Як долучитися

Здати кров потрібно у Львівському обласному центрі служби крові, що на вул. Пекарській, 65. Талончики про кровоздачу потрібно залишати в експедиції центру крові.

Довідково

Лімфома Ходжкіна належить до злоякісних пухлин лімфатичної системи. Патологічні лімфоїдні елементи утворюють пухлину, яка в більшості випадків локалізується в лімфатичному вузлі. Також вони можуть накопичуватися в інших частинах тіла – селезінці, печінці, кістковому мозку.

нагадаємо, через карантин та епідемію коронавірусу, кількість донорів, які б здавали кров для потребуючих, в рази зменшилась. Якщо раніше, щодня до Львівського обласного центру служби крові приходило 50-60, а інколи й 100 донорів, то зараз їх кількість зменшилася до 20-30, а то й до 10 людей на день.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!