Львів’ян просять допомогти двом діткам, які осиротіли

26338 0
Три роки тому в родині помер батько, а минулого тижня – мати.

У Львові збирають гроші для двох діток – 8 і 5 років, які залишилися сиротами. Три роки тому у родині трагічно помер батько, а минулої п’ятниці – мама. У жінки тривалий час були проблеми зі здоров’ям.

Читайте також: У Львові запрошують стати таємним Сантою для дітей, літніх та бездомних людей

Львів’янці Мирославі Шуруті було лише 27 років. Жінка тривалий час прислуговувала у церкві Св. Володимира І Ольги, співала у хорі. Як розповіла Тvoemisto.tv тітка діток і рідна сестра померлої Ольга Галясок, наприкінці лютого цього року в обласній клінічній лікарні Мирославі зробили операцію із заміни клапану серця. Також у жінки виявили рубець на селезінці, та оскільки дві операції вона б не перенесла, останню відтермінували. Невдовзі почався карантин, тому вона періодично лише приїжджала на консультації в лікарню. Медики казали, що рубець затягується і наразі оперативного втручання не потрібно.

За словами Ольги Галясок, востаннє її сестра на огляді в лікарів була в серпні.

«Місяць тому в сестри почалися сильні головні болі. Коли піднялася температура і стало геть зле, викликали швидку допомогу. Її забрали на Топольну. Лікарі сказали, що Мирослава перенесла коронавірус «на ногах», – каже Ольга Галясок.

Читайте також: У Львові створили онлайн-платформу для волонтерів і потребуючих

Два тижні Мирославу лікували в лікарні, її стан нормалізувався. Та згодом знову почалися болі – в голові та животі. Як виявилося, у неї напередодні стався ще й мікроінсульт, тому родині порадили ще раз звернутися до лікарів, які оперували серце.

За словами Ольги Галясок, в обласну лікарню Мирославу перевезли у п’ятницю, 13 листопада. Проте стан сестри вже був критичний.

«Її терміново забрали на операцію, бо почала кровоточити селезінка. Її довелося видалити, але після наркозу сестра так і не прокинулася. Вона впала в кому, а ввечері померла. У вівторок сестру поховали», – каже жінка.

За її словами, чоловік Мирослави Шурути помер 3 роки тому. Він поїхав на заробітки в Чехію і на виробництві сталася трагедія – чоловік попав під прес і помер.

Відтак, після смерті матері та батька, діти залишилися повними сиротами. За словами тітки, діти зараз проживають з бабусею, на яку й оформлятимуть опіку.

«Вони до кінця не усвідомлюють, що сталося в родині. Кажуть, що їх мама і тато знаходяться на небі», – каже Ольга Галясок.

Зараз родині, де осиротіли діти, не завадить будь-яка фінансова допомога.

Зі слів Ольги Галясок, відкриті два рахунки, на бабусю і на неї:

4149 4991 3894 8334 – картка бабусі на ім’я Галина Панас.

5375414115223702 – картка тітки на ім’я Оля Галясок.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!